جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد
رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در دیدار با رئیس هیئت‌مدیره فدراسیون صنعت نفت و پتروشیمی چین:

دولت ایران زمینه حضور همه سرمایه‌گذاران بزرگ منطقه را در چابهار فراهم می‌سازد

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/02/05 | تعداد بازید :3840
رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: دولت ایران قصد دارد زمینه حضور همه سرمایه‌گذاران بزرگ منطقه را در چابهار فراهم سازد.

عبدالرحیم کردی روز سه‌شنبه در دیدار با "لی شوشنگ" Li Shousheng رئیس هیئت‌مدیره فدراسیون صنعت نفت و پتروشیمی چین (CPCIF)، رایزن سفارت چین در تهران، مدیران عامل و اعضای هیئت‌مدیره پانزده شرکت بزرگ کشور چین افزود: این سرمایه‌گذاران از همه مزیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فرد منطقه آزاد چابهار منتفع خواهند شد.

وی از وجود اراده بسیار قوی در نزد دولت ایران برای آماده کردن این منطقه برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ بین‌المللی خبر داد و گفت: همین هفته گذشته طرح افزایش پنج برابری محدوده منطقه آزاد چابهار در کارگروه شورایعالی مناطق آزاد به تصویب رسید.

 

محدوده منطقه آزاد چابهار پنج برابر می‌شود

به گفته وی بر اساس این طرح، محدوده منطقه آزاد چابهار از 14 هزار هکتار فعلی با حدود پنج برابر افزایش به 67 هزار هکتارمی رسد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار این اقدام را در راستای اجرای برنامه‌های بسیار ویژه و استراتژیک دولت ارزیابی کرد و گفت: این برنامه‌ها در حوزه صنعت خصوصاً پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و همین‌طور توسعه خدمات بندری است و به دلیل همه ویژگی‌های جغرافیایی و استراتژیک منطقه‌ای و سیاست‌ها و برنامه‌های دولت، چابهار به‌عنوان یک تغییردهنده آرایش یا استراتژی بازی اقتصادی منطقه، نقش و جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است.

کردی با تشریح سایر اقدامات دولت در ارتباط با منطقه آزاد چابهار خاطرنشان کرد: ازآنجاکه بندر چابهار نیازمند اتصال به بازارهای پشت سر است، جاده ترانزیتی چابهار به کشورهای آسیای مرکزی همین‌الان در حال بهره‌برداری است و عملیات احداث شبکه ریلی اتصال چابهار به خط سراسری راه‌آهن هم با سرعت بسیار خوبی در حال پیشرفت است.

به گفته رئیس هیئت‌مدیره منطقه آزاد چابهار در سال گذشته دولت ایران مجوز یک فرودگاه بین‌المللی را هم برای منطقه آزاد چابهار صادر کرده است.

وی با اشاره به اینکه در چابهار چهار ابزار مهم حمل‌ونقل برنامه‌ریزی و درحال‌توسعه است یادآور شد: بندر، راه‌آهن، جاده و ارتباط هوایی هر چهار ابزار حمل‌ونقل در یک نقطه در چابهار فراهم هست و این‌یک نکته بسیار ارزشمندی برای تصمیم‌گیری در خصوص فعالیت‌های قابل‌اجرا در چابهار است.

کردی در ادامه گفت: به دلیل همین ظرفیت‌ها و مزیت‌ها، چابهار موردتوجه بسیاری از توافق‌نامه‌های بین‌المللی با محوریت آن بین دولت ایران و دولت‌های منطقه‌ای ازجمله با دو توافقنامه عشق‌آباد و چابهار بوده و تمام کشورهای منطقه را به خودش درگیر کرده و بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا هم برای پیوستن به این دو توافقنامه اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گفته مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در کنار مأموریت‌های حمل‌ونقلی و ترانزیتی که برای چابهار تعریف‌شده است، دولت ایران چابهار را به‌عنوان هاب سوم پتروشیمی کشور ایران در نظر گرفته است، گرچه استقرار صنایع دیگری مثل فولاد، آلومینیوم و خودرو هم در چابهار در دستور کار دولت است، اما اولویت و مأموریت اول مربوط به پتروشیمی و صنایع پایین‌دستی است.

 

مزیت‌های سرمایه‌گذاری در چابهار

کردی با اشاره به اینکه این منطقه همانند سایر مناطق آزاد در دنیا از ویژگی‌ها و مزیت‌های اقتصادی مهمی برای کسانی که در این منطقه مستقر می‌شوند، برخوردار است از معافیت مالیاتی بیست‌ساله برای همه فعالیت‌های اقتصادی در این منطقه به‌عنوان اولین ویژگی آن نام برد و گفت: البته بعد از بیست سال هم فعالیت‌ها در این منطقه دریک قالب خاصی است که بازهم با سرزمین اصلی متفاوت و دارای هزینه پایین‌تری است.

وی گفت: ورود و خروج سرمایه مواد اولیه و تولیدات هم به این منطقه کاملاً آزاد است و همین‌طور امکان ثبت شرکت برای اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی به‌راحتی و بدون هیچ محدودیتی در این منطقه وجود دارد و امکان مالکیتی صددرصدی نیز برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم است.

به گفته وی خوشبختانه در حوزه پتروشیمی با ورود شرکت NMPC به‌عنوان اولین developer افزون بر هزار و دویست هکتار از مجموعه یک سایت آماده استقرار و پذیرش صنایع است.

کردی با اشاره به اینکه در نقشه جهان در بخشی که مربوط به آسیای شرقی، آفریقا و شرق اروپا است، یک مرکزیت و محوریتی حول کشور ایران و خصوصاً چابهار ملاحظه می‌شود، گفت: ایران نقطه بسیار مهم و استراتژیکی است به دلیل اینکه در کانون انرژی جهان واقع‌شده است و از طرفی نقش ارتباطی و اتصالی بسیار مهمی بین کانون‌های جمعیتی دنیا را دارد.

 

ایران نقطه اتصال دو جمعیت 800 میلیونی و دومیلیاردی

وی افزود: ایران کشوری است که می‌تواند یک جمعیت 800 میلیون پشت سر خود را به جمعیت دومیلیاردی روبروی خودش در حاشیه اقیانوس هند وصل کند.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار یادآور شد: امروز برای هر تولیدکننده‌ای در دنیا سه مؤلفه بسیار مهم بازار، انرژی و مسافت حمل مطرح است و ایران برای هر سه این مؤلفه مهم، ویژگی و برتری نسبت به کشورهای منطقه دارد و به همین خاطر به لحاظ اقتصادی ایران موردتوجه سرمایه‌گذاران بسیار بزرگی از سراسر دنیا برای رسیدن به بازارهای منطقه‌ای و دسترسی به انرژی ارزان قرارگرفته است.

وی گفت: در ایران بهترین نقطه و منطقه‌ای که در دو دهه گذشته موردتوجه بوده و طرح‌های توسعه‌ای بسیار زیادی در آنجا در رقابت با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس محقق شده در محدوده خلیج‌فارس واقع‌شده بود، اما تغییرات سیاسی و شرایط امنیتی منطقه در حاشیه خلیج‌فارس، همه شرکت‌های بزرگ و دولت‌ها را وادار کرد تا به فکر جایگزینی برای خلیج‌فارس باشند.

به گفته رئیس هیئت‌مدیره منطقه آزاد چابهار اولین علامت و توجه را مقام معظم رهبری ایران به این موضوع داشتند و حدود یک دهه پیش‌طرح توسعه سواحل مکران توسط مقام معظم رهبری با این رویکرد مطرح شد و بعدازآن البته شرکت‌های بزرگ شروع به خروج از محدوده بحران خلیج‌فارس کردند و آرایش اقتصادی منطقه شروع به تغییر کرد و در بین رقبایی که خارج از خلیج‌فارس شروع به فعالیت کردند مهم‌ترین و ویژه‌ترین نقطه چابهار است، چراکه چابهار اولین نقطه امن خارج از محدوده بحران است.

عبدالرحیم کردی ویژگی بسیار با ارزش چابهار را جمعیت 800 میلیونی پشت آن دانست و گفت: این ویژگی چابهار را نسبت به بنادری که در جنوب دریای عمان هستند، بسیار متفاوت و متمایز می‌کند و منظور من در مقایسه با بندر صحار و بندر دقم است و تنها رقیب باقیمانده در شرایط فعلی بندر گوادر است که البته مقایسه بسیار ساده پارامترهای اقتصادی و امنیتی دو منطقه نشان می‌دهد که چابهار با اختلاف خیلی زیادی از گوادر جلوتر است.

به گزارش روابط عمومی منطقه آزاد چابهار "لی شوشنگ"(Li Shousheng) رئیس هیئت‌مدیره فدراسیون صنعت نفت و پتروشیمی چین (CPCIF) در این دیدار به‌رسم یادبود هدیه‌ای را به عبدالرحیم کردی تقدیم کرد و گفت: برای نشان دادن احترام و ادب این هیئت، در پکن به سفارش بنده یکی از خوشنویسان چینی چهار کاراکتر سنتی چین را برای جنابعالی خوشنویسی کرده است و این چهار کاراکتر در معنای فلسفی به زبان ساده «اعتدال راهکار خروج از همه معضلات» است و امیدوارم در راستای این شعار همه ما به نتیجه خوبی برسیم.

عبدالرحیم کردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز کار دست زنان زحمت‌کش بلوچ را به‌عنوان یکی از آثار اصیل و فاخر منطقه به ایشان و هیئت همراه اهداء کرد.

گفتنی است تفاهم‌نامه همکاری استراتژیک بین فدراسیون صنعت نفت و پتروشیمی چین و منطقه آزاد چابهار روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت 97 در تهران به امضا دو طرف می‌رسد.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل